Hoe kan ik SkimBlocker activeren?
De SkimBlocker hoeft niet apart geactiveerd te worden. U hoeft alleen de SkimBlocker in uw portemonnee te stoppen, liefst midden tussen de andere kaarten, en u bent klaar.
SkimBlocker of speciale metalen pasjes houders?
SkimBlocker kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de speciale metalen pasjes houders:
- De aanschafprijs is aanzienlijk lager.
- SkimBlocker past in iedere portemonnee.
- De metalen pasjes houders hebben geen ruimte voor kleingeld. Uw portemonnee wel!
- U kunt SkimBlocker ook gebruiken om ander RFID producten te beveiligen.
Zendt de SkimBlocker straling uit?
Nee, de SkimBlocker zendt geen straling uit. De SkimBlocker is een zogeheten passieve kaart. Dat wil zeggen dat de SkimBlocker niet actief is zolang er geen RFID leesapparaat in de buurt is.
Het signaal van een RFID lezer activeert de SkimBlocker die vervolgens een klein lokaal storingsveld opzet waarmee uw passen beschermt worden.
SkimBlocker is dus niet gevaarlijk.
SkimBlocker vs AntiSkimCard, wat zijn de verschillen?
SkimBlocker is een passieve kaart die geactiveerd wordt door een externe kaartlezer. Op moment van activatie vormt SkimBlocker een veld waarmee uw passen beveiligd worden. SkimBlocker is gebaseerd op gepatenteerde technologie die zichzelf meerdere malen bewezen heeft en ook door gebruikers zeer positief wordt ervaren.
AntiSkimCard is een goedkopere kaart. Van de AntiSkimCard heeft u er echter twee nodig volgens de eigen website. Dit duidt erop dat de AntiSkimCard slechts een laag metaal bevat en dat uw passen niet actief beschermt worden.
Sterker nog: het gebruik van twee SkimBlockers in één portemonnee wordt afgeraden. Het veld dat de SkimBlockers opwerpen kan namelijk anti diefstal apparatuur in winkels af laten gaan.
De AntiSkimCard is een goedkoop alternatief, maar biedt zeker niet de dezelfde veiligheid als de SkimBlocker.
Hoeveel SkimBlockers moet ik gebruiken?
Wij raden aan om één SkimBlocker bij u te dragen. Op sommige (niet door ons geautoriseerde) websites wordt de indruk gewekt dat het beter is om meerdere SkimBlockers in de portemonnee te plaatsen. Dit kan echter een negatief effect hebben.
In de praktijk is gebleken dat twee (of meer) SkimBlockers een dusdanig sterk beveiligingsveld opwekken dat antidiefstal apparatuur in winkel hierdoor af kan gaan. Dat is natuurlijk heel vervelend als u rustig aan het winkelen bent.
Eén SkimBlocker biedt voldoende bescherming voor de passen in uw portemonnee. Heeft u heel veel betaalpasjes, plaats de passen dan zo dat de passen met RFID chip zo dicht mogelijk bij de SkimBlocker in de portemonnee zitten.
Wat zijn de afmetingen van de SkimBlocker?
De afmetingen van van de SkimBlocker zijn hetzelfde als van uw standaard bankpas. De breedte, hoogte van de pas zijn 85,60 × 53,98 mm.
De hoeken zijn afgerond met een straal van ongeveer 3,18 mm en de dikte is 1 ~ 1.1 mm.
Waar is SkimBlocker van gemaakt?
De SkimBlocker kaart is gemaakt van standaard PVC materiaal bestaande uit twee lagen. Tussen de twee lagen bevindt zich een stuk elektronica en een antenne.
SkimBlocker is een geavanceerde kaart en onderscheid zich van de concurrentie die tussen de lagen PVC alleen aluminiumfolie plaatst.
Hoeveel RFID kaarten kan SkimBlocker beschermen
In principe kan de SkimBlocker tussen 10 en 15 rfid passen beschermen, echter dient de debet/credit pas wel binnen een korte afstand van de SkimBlocker kaart te zijn gestoken. Meestal is binnen 10 mm van de kaart. Uiteraard kan de SkimBlocker kaart gebruiker de werking zelf testen.